Information från samfälligheten

Västergården byter parkeringsbolag.

Den första (1a) juli tar Bevakningsruta i Vallentuna AB över bevakningen i Västergården och i samband med detta så kommer det att ske några förändringar för boende och besökande.

• Parkeringsautomaten kommer att tas bort.

• All parkering / registrering sker via SMS Park eller Easy Park. Parkeringen sköts via smartphone och någon av deras appar alternativt via sms.

• Gratis 2-timmar försvinner, debitering utgår från första timme.

• Övriga taxor kommer att ligga kvar som tidigare.

• Nya boende-bevis kommer att delas ut och nya skyltar kommer att sättas upp i området.

• Förskolan har två personalparkeringsplatser i carporten närmast förskolan, dessa blir betalparkeringar vardagar mellan 18.00-06.00 samt helger och röda dagar. Övriga tider råder parkeringsförbud utan personaltillstånd.

Bolaget är beläget i Vallentuna och kommer således sköta bevakningen tätare än tidigare parkeringsbolag gjort. De kommer även att bevaka gårdarna så att ingen trafik/uppställning och parkering sker. Detta som ett led i att få bort oönskad trafik och slippa fordon inne på gångvägar och gårdar.

Gällande borttagning av gratisparkering så har det skett systematiskt missbruk av denna gästfrihet då det tas ut ny biljett gång på gång och långtidsparkering sker.

Vid övertagande av uppdraget så kommer bevakningsbolaget att ha överseende den första veckan så att alla ska hinna se och lära sig de nya skyltarna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 16 =